Slechte punten van Gaia voor dierentuin Aviflora

Redactie KW

Dierentuinen en -parken in België voldoen nauwelijks aan de wettelijke minimumvereisten op gebied van dierenwelzijn, veiligheid voor de bezoekers en educatieve verplichtingen.

Dat blijkt uit een rapport van Gaia. Volgens Gaia voldoet geen van de vijftien bezochte Belgische dierentuinen volledig aan alle
wettelijke vereisten. Alleen Wildpark Saint-Hubert leeft de wet op dierenwelzijn volledig na.

Volgens Gaia, die voor het rapport twee keer een kijkje ging nemen in de dierentuinen, zijn de slechtste dierentuinen Aviflora in Ingelmunster, Familiepark Harry Malter in Heusden en Mont Mosan in Hoei. Gaia roept minister voor Dierenwelzijn Laurette Onkelinx (PS) op deze dierentuinen te sluiten.

Marnick Goossens van familiepark Aviflora in Ingelmunster, dat ook een zeer slechte beoordeling kreeg van Gaia, vindt het jammer dat de dierenrechtenorganisatie eerst naar de media stapte.

“Ik vind het jammer dat ze geen open kaart spelen. Het is ook mijn bedoeling om met alles wettelijk in orde te zijn”, aldus Goossens. De man geeft wel toe dat op het ogenblik van de controle van Gaia, eind april, de 47 overtredingen terecht waren. Volgens de man was half mei zo goed als alles wel in orde. “Ze hebben een beeld van het verleden geschetst dat nu totaal veranderd is”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier