Slager uit Roeselare valt in de prijzen met droge worstjes

Redactie KW

De Roeselaarse slager-traiteur Dries Sentobin heeft op het festival van het varkentje de eerste prijs gewonnen met zijn ambachtelijke droge worstjes.

Zo’n 39 kandidaten dongen mee naar de fel begeerde titel van “Beste Meester Ambachtelijke Charcutier 2013” – Genootschap Orde Jean Berquin. Een twaalfkoppige jury, onder het voorzitterschap van driesterrenkok Geert Van Hecke van restaurant De Karmeliet, moest de vleeswaren beoordelen op uitzicht, geur, smaak, consistentie en originaliteit.

Voedingsadviseur

Dries Sentobin behaalde zijn diploma aan de slagers-traiteursschool van Diksmuide. Om de culinaire eettrends op de voet te kunnen volgen nemen Dries en zijn partner Eline regelmatig deel aan cursussen, demonstraties en workshops. “De hedendaagse slager is meer en meer een voedingsadviseur voor de klanten geworden. Levenskwaliteit en gezondheid zijn niet meer los te koppelen” zegt Dries Sentobin.

(A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier