Slager Francky Vanbesien uit Torhout : „Vlot bereikbaar ? Per vlot, ja !”

Redactie KW

Na de zware regenval van de voorbije dagen komt het water de bewoners van het deel van ‘t Rozeveld waar er wegwerkzaamheden plaatshebben, tot aan de lippen. Bijna letterlijk zelfs, want de opgebroken stukken van de Keiberg- en de Korenbloemstraat zijn in grote modderpoelen herschapen. Vooral de winkeliers hebben het zwaar. Zo bijvoorbeeld Francky Vanbesien, die zijn slagerij ‘t Zwientje uit noodzaak gesloten heeft. De winkel is al vier maanden dicht.

Slagerij ‘t Zwientje is al sinds 10 juli gesloten. „Toen startte mijn jaarlijkse vakantieperiode”, vertelt Francky. „Begin augustus zijn de wegwerkzaamheden aan mijn deur begonnen en zag ik de bui bij manier van spreken al hangen. Ik heb een drastische keuze gemaakt en mijn slagerij meteen op slot gelaten. ‘t Zwientje is door de werken dus al vier maanden dicht. Ik verkoop verse producten en vreesde elke avond een serieuze hoeveelheid vlees en bereidingen in de vuilnisbak te moeten kieperen. Wat we de voorbije weken aan miserie meegemaakt hebben, valt niet te beschrijven. Elke dag moeten de bewoners, de winkeliers en de klanten water en modder trotseren. Unizo heeft bij het binnenrijden van de wijk borden neergepoot met de tekst : handelszaken vlot bereikbaar. Ik moet erom lachen. Vlot bereikbaar ? Per vlot, ja !”

Goede luim in houden

Hoe ernstig de situatie voor de winkeliers van ‘t Rozeveld ook is, Francky Vanbesien klinkt niet bitter. „Ik snap natuurlijk wel dat niemand deze penibele situatie gewild heeft”, zegt hij. „Het stadsbestuur niet en aannemer Aswebo al evenmin. Dus proberen we er met de bewoners in de mate van het mogelijke de goede luim in te houden. We hebben al voorgesteld om met kano’s de Afvaart van ‘t Rozeveld te organiseren (lacht). En zopas heb ik in de straatvijver aan mijn deur plastic eendjes laten drijven. .” Hoelang Francky zijn knalgele eendjes nog op straat zal laten drijven ? „Zolang er grote plassen staan, dus hopelijk niet lang meer”, zegt hij. „Er is trouwens al een eendje spoorloos verdwenen. Blijkbaar was iemand erop belust. Of zouden plastic eendjes dan tóch kunnen vliegen ?”

(JS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Torhout)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier