Slager Dierendonck is verkozen tot Beste Ambachtsman

Redactie KW

Slager Hendrik Dierendonck uit Sint-Idesbald is verkozen tot de Beste Ambachtsman van 2011. Op 21 november vond in Brussel de eerste uitgave plaats van het culinaire evenement Weekend Food Awards. Ook andere West-Vlamingen scoorden hoog. Kobe Desramaults van In De Wulf uit Dranouter is Beste Chef 2011. Matthieu Beudaert van Table d’Amis in Kortrijk kreeg de titel van de Meest Beloftevolle Chef.

Voor een uitverkochte zaal in Square, in het Brussels Meeting Center, toonden de beste ambachtslieden en kwekers hun beste producten en liet een bataljon van onze beste koks zien tot wat ze allemaal in staat zijn.

De eerste prijs ging naar Kobe Desramaults van In de Wulf (Dranouter). Hij kreeg de titel van Beste Chef 2011. Laury Zioui en echtgenote Nadia kregen de award van Beste Sommelier 2011. Matthieu Beudaert van Table d’Amis (Kortrijk) kreeg de prijs voor Meest Beloftevolle Chef 2011. Bij de producenten onderscheidde kaasmaker Daniel Cloots zich. Hij behaalde de titel Beste Producent 2011. De award voor Beste Ambachtsman ging naar slager Hendrik Dierendonck.

(AD)

Meer vanavond in het Focus-WTV-nieuws en vrijdag in De Krant Van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier