“Slachtoffers seksueel misbruik in de kerk moeten zich melden want kunnen worden vergoed” (Bethune)

Redactie KW

Norbert Bethune die het opneemt voor de slachtoffers van seksueel misbruik in de Kerk heeft al verschillende van hen in contact gebracht met het bisdom. Telkens zijn ze er ontvangen en ook vergoed voor het doorstane leed. Dat zegt hij naar aanleiding van de nieuwe klacht tegen Roger Vangheluwe. Bethune roept mogelijke slachtoffers van seksueel misbruik in de Kerk op om zich nog voor eind oktober aan te melden. Sommigen zijn vergoed tot 25.000 euro.

Norbert Bethune is één van de voortrekkers van de werkgroep slachtoffers in de Kerk. Hij moedigt hen aan om het zwijgen te doorbreken. Ook al wensen ze anoniem te blijven kunnen ze een schadevergoeding krijgen.

“Ik ben met minstens 7 slachtoffers naar het bisdom geweest. De bisschop heeft ons goed en snel ontvangen en empatisch geluisterd. In al de gevallen is er schriftelijke erkenning geweest van de feiten. Al de mensen zijn vergoed van 5000 tot 25.000 euro. Eén kanttekening: een slachtoffer uit Tielt kon z’n verhaal niet doen bij de dader. Ik vind dat spijtig dat het bisdom dat niet eist van de man”, zegt Nortbert Bethune van de Werkgroep Slachtoffers in de Kerk.

(KV/ABO)

Meer vanavond in het Focus- & WTV-nieuws

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier