Slachtoffer vluchtmisdrijf sterft maand na aanrijding

Redactie KW

De bejaarde man uit Woesten, die op donderdag 4 februari het slachtoffer werd van een ongeval met vluchtmisdrijf, is anderhalve week geleden in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen.

Op die donderdag 4 februari werd de man aangetroffen in een gracht in de Steenstraat in zijn dorp. Hij verplaatste zich met de fiets vanuit de richting van Reninge. De politie stond eerst voor een raadsel, maar al snel werden in de omgeving kleine brokstukken teruggevonden van een Audi 80, onder meer delen van de linkerspiegel en een rubberen onderdeel van de rechterbumper. Zo kon men uiteindelijk de dader vinden.

Bij bewustzijn

Het slachtoffer verbleef na het ongeval 36 dagen op de afdeling intensieve zorgen. De eerste dagen werd hij in een kunstmatige coma gehouden en onderging hij een aantal operaties. Maar volgens zijn familie was hij daarna steeds bij volle bewustzijn. Wel kon hij niet meer eten, drinken of spreken. Alleen zijn benen kon hij nog bewegen. De man overleed op 13 maart aan de zware verwondingen die hij opliep.

(AHP voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 26 maart 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier