Slachtoffer van brutale overval in Moorsele ten grave gedragen in Menen

Redactie KW

Zo’n 300 rouwenden woonden in Menen de uitvaartdienst van Willy Defever bij. Hij liet het leven bij een gewelddadige overval.

Vooraan in de kerk zat naast zijn twee dochters, vijf kleinkinderen en naaste familie ook zijn echtgenote Marie Mortier (72). Ze was pas uit het ziekenhuis ontslagen. Marie Mortier werd er de avond van de overval met een ernstige letsels aan het hoofd opgenomen. De vrouw is nu aan de beterhand.

‘Rijk man’

De uitvaartdienst werd aangevat met de levensschets van Willy Defever (80). Zijn levenswerk was de winkel in decoratie- en geschenkartikelen in Menen, die hij nog tot op de dag van zijn dood met zijn echtgenote uitbaatte. Willy Defever en zijn vrouw deden hun hele leven werkelijk alles samen. Die twee waren onafscheidelijk. Voorts werd Willy Defever getypeerd als een rijk man, niet in fortuin, maar van inborst.

‘Het kwaad’

Tijdens zijn homilie herinnerde de priester aan de mishandelingen, die het weerloze, bejaarde echtpaar vorige zondagavond moest ondergaan. “Het gaat om schrijnende onmacht.” Hij vatte het hele drama samen onder het woord: ‘het kwaad’.

Willy Defever en zijn vrouw werden kort na hun thuiskomst in hun villa op de Kezelberg in Moorsele mishandeld en gegijzeld door twee gemaskerde mannen. Ze gingen er vandoor met een paar antieken beelden en een schouwgarnituur. Het is nog altijd niet helemaal duidelijk waaraan het slachtoffer bezweek. Ofwel was dat als gevolg van de mishandelingen, ofwel begaf zijn hart het door stress en doodsangsten.

(JPT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier