Slachtoffer ongeval met renner tijdens kermiskoers in Wervik uit coma

Redactie KW

De vrouw uit Waregem die meer dan twee weken geleden zwaargewond raakte bij een wielerwedstrijd in Kruiseke (Wervik) en sindsdien in coma lag, is in de nacht van maandag op dinsdag uit die coma ontwaakt. Dat werd gezegd in de rand van een bedevaart die dinsdagavond voor haar herstel werd georganiseerd in Wielsbeke en is bevestigd door haar echtgenoot.

De vrouw stond op zondag 29 maart met haar echtgenoot op het trottoir te kijken naar een wedstrijd voor eliterenners zonder contract. Kort na de start reed de renner op het fietspad en werd hij opgeschrikt door het zicht van de toeschouwers vlakbij. Hij probeerde de toeschouwers te vermijden door op het trottoir te rijden. Op dat ogenblik zette de vrouw echter een stap achteruit waardoor ze werd aangereden.

De vrouw werd in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. Hoe haar gezondheidstoestand nu verder zal evolueren is afwachten. Aan de bedevaart die dinsdagavond voor haar herstel werd georganiseerd, namen enkele honderden personen deel. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier