Slachtoffer moordaanslag uit Wervik zette seksueel getinte filmpjes op YouTube

Redactie KW

Jaak Comeine (53) uit Wervik moet zich voor de rechter verantwoorden op beschuldiging van het plaatsen van seksueel getinte filmpjes op YouTube zonder de toestemming van de gefilmde persoon. Ook zou hij naaktfoto’s naar een betaalsite hebben gestuurd. Het slachtoffer zou echter uit zijn op zijn geld.

De zaak is eigenlijk een uitvloeisel van een moordaanslag in 1999 waar Comeine het slachtoffer was. Die werd beraamd door zijn ex-vriendin en haar buurvrouw. Het tweetal huurde toen de 16-jarige Tom Gryson in om Comeine een kogel door het hoofd te jagen. Comeine overleefde de aanslag, maar zit sindsdien in een rolstoel. De schutter werd door het assisenhof vrijgesproken. De jury oordeelde dat de jongeman werd gemanipuleerd in ruil voor drugs.

Misbruikte stiefzoon

Tijdens het onderzoek naar de aanslag tegen Jaak Comeine werden bij hem bezwarende foto’s gevonden, waaruit bleek dat hij zijn stiefzoon jarenlang misbruikte. De jongen was dertien toen hij een eerste keer het slachtoffer werd van de praktijken van Comeine. Die werd daarvoor in 2001 veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan twee met uitstel. Jaak Comeine werd in 2009 opnieuw gedagvaard, maar dan voor de verkrachting van twee meisjes. Een bijkomende beschuldiging luidde openbare zedenschennis. Toen was er ook al sprake van het maken van filmopnames en naaktfoto’s. De Geluwenaar werd echter over de hele lijn vrijgesproken.

Beelden op YouTube

Nu verscheen hij opnieuw voor de rechter, onder meer voor het plaatsen van seksueel getinte beelden op YouTube en dit zonder toestemming van de betrokkenen. Het slachtoffer zou een tijdje hebben samengewoond met de verdachte en zou op zijn kosten hebben geleefd. Toen dat niet meer lukte diende ze een klacht in. De zaak werd zeer kort behandeld achter gesloten deuren en wordt ten gronde gepleit op 26 april.

(HV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier