Slachtoffer gasexplosie in Beveren-Roeselare even voor middernacht dood aangetroffen onder puin

© BELGA
Redactie KW

De bewoonster van de woning die dinsdag ontplofte in Beveren-Roeselare, werd even voor middernacht van onder het puin gehaald.

De moeder van drie kinderen overleefde de gasexplosie niet. Dat meldt burgemeester van Roeselare Luc Martens (CD&V) in de nacht van dinsdag op woensdag.

Omstreek 15 uur dinsdagmiddag ontplofte de woonst in de Ridderstraat, gelegen in een woonwijk in deelgemeente Beveren, door opgehoopt gas. Daarbij stortte de woning in, raakten de aanpalende huizen zwaar beschadigd en werden verscheidene andere woningen in een straal van 50 meter getroffen door rondvliegende puin- en steenbrokken.

Onstabiel puin

Er was lange tijd onduidelijkheid of de bewoonster zich in het huis bevond of niet. Na een lange zoektocht met onder meer een warmtesensor en een speurhond, werd de vrouw even voor middernacht dood teruggevonden. De zoektocht werd volgens de burgemeester bemoeilijkt door de instabiliteit van het puin.

Infovergadering

Burgemeester Martens gaf ook nog mee dat een klein deel van de omwonenden de voorkeur gaf om de nacht door te brengen bij vrienden of familie, of in een woning die voorzien was door de sociale huisvesting.Woensdag worden woningen in de woonwijk al opnieuw aangesloten op het gas- en elektriciteitsnet. Om 10 uur is er voor de buurt ook nog een informatievergadering gepland.

(Belga, foto’s JB/Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier