Slachtoffer dat verdoofd werd in Brugge getuigt

Redactie KW

Sophie Van Acker vertelt over haar traumatische ervaring met oudejaarsnacht in Brugge.

Wat een feestnacht moest worden is in Brugge voor een tiental jongeren uitgedraaid op een echte nachtmerrie. In de overgang van oud naar nieuw kregen enkele feestvierders verdovende middelen in hun drank. Ze raakten buiten westen en werden later beroofd. Eén van de slachtoffers is Sophie Van Acker, een 19-jarige studente uit Brugge.

Sophie vierde samen met enkele vriendinnen oudejaarsavond op het Zand in Brugge, waar op dat moment heel veel mensen samen waren voor een zangfestival. “Ik herinner me dat ik in de Brass stond met een vriendin. En we dronken allebei een glas wijn en ik ben ook nog een paar goeie vrienden tegengekomen. Ik ben daar dan goeie dag tegen gaan zeggen. En waarschijnlijk hebben ze toen iets in mijn drank gedaan. En dan zijn we samen vertrokken naar de Eiermarkt. Ik weet nog dat ik in de bar zat in de Crombez maar vanaf dan weet ik niets meer”.

Traumatisch

Een toevallige voorbijganger vond Sophie rond 4uur ‘s nachts in de buurt van het Muntplein. Buiten westen en met verwondingen aan het gezicht. Haar geld en sleutels is ze kwijt, en wat er precies is gebeurd, weet Sophie niet meer. “Ik denk dat ik een slag heb gekregen en dat ik dan bewusteloos op de grond ben gevallen.”

Wat een feest had moeten worden tot in de vroege uurtjes, eindigt uiteindelijk op een traumatische ervaring voor Sophie. “Ik voel me wel onveilig en ik ga niet rap meer alleen lopen in Brugge, denk ik. Ik heb een heel onveilig gevoel. Ik vannacht ook niet veel geslapen en mijn oog doet echt wel superveel pijn.”

(DV/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier