Slachtoffer Christophe Decoene (Menen) over steekpartij Torhout: “Die bende was de razernij voorbij”

Redactie KW

Bij de raid van de rappersbende Raw13 in de stationsbuurt van Torhout vielen drie weken geleden één dode en twee zwaargewonden te betreuren. Die twee laatste komen er stilaan weer bovenop. Zowel Karim ‘Arnold’ Mhedhebi uit Torhout als Christophe Decoene uit Menen revalideren langzaam maar zeker. Dat mag een wonder heten, vindt Decoene, die een machete in zijn buik gestoken kreeg. “Wat die bende deed, was niet meer normaal. Dat was de razernij voorbij.”

Hij vertelt hoe er om 1 uur ‘s nachts een bordeauxkleurige GMC pick-up verscheen met aan boord vijf gasten in het straatbeeld. “Vier van hen stonden rechtop in de laadbak, waarvan een in ontbloot bovenlijf. Ze zwaaiden wild om zich heen met hakbijlen, baseballknuppels, lange messen en machetes.”

Zelf is Christophe Decoene intussen weer thuis maar hij kan er niet over dat er ook een onschuldig slachtoffer viel, een 21-jarige jongen uit Ichtegem.

„Wat die jongen van 21 jaar is aangedaan, vreet aan mij. Ik kan het niet verdragen dat een onschuldige zo wordt afgeslacht. Ik zal het nooit vergeten hoe hij het uitschreeuwde van de pijn.”

(JPT/FJA)

Meer in alle edities van De Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier