Slachtoffer brutale overval in Oostende moest daders afscheidskus geven

Redactie KW

De 20-jarige vrouw uit Oostende die vrijdagmorgen op haar bromfiets overvallen werd door vijf illegalen, moest de daders die haar net hadden geslagen en afgeperst ook nog een afscheidskus geven. ,,Het was de totale vernedering”, zucht ze.

De jonge vrouw was op weg naar haar werk bij Center Parcs in De Haan toen ze aan het bruggencomplex in de Tweebruggenstraat in Oostende in de verte vijf mannen opmerkte. Tien seconden later sleurde een van hen haar op de grond.

Kus

,Een van de daders snoerde meteen mijn mond af met de handen. Een andere man hield mij op de grond door op mijn ribben te duwen. Anderen hadden intussen mijn regenbroek kapot gescheurd en werden handtastelijk,” vertelt de vrouw. De totale vernedering gebeurde toen zij opnieuw overeind kroop. Een van de daders startte haar brommer, zei dat alles een ongeluk was, en vroeg haar nog om een kus. ,,Er volgde een smak, en toen was het voorbij”, zucht de jonge vrouw.

Opgepakt

De Oostendse werd met een bebloed gezicht, een blauw oog en gekneusde ribben afgevoerd naar het ziekenhuis ter verzorging. Ze is minstens tot maandag werkonbekwaam. De daders wandelden na de feiten rustig verder. Met een rugzak en kapotte gsm als buit. Drie van hen konden twee uur later opgepakt worden door de lokale politie in het centrum van Oostende. Ze waren betrapt bij een poging tot inbraak in kledingzaak ‘Belgisch Breigoed’ op de hoek van de Albert I-promenade en de Kursaal-Westhelling. De daders zijn ter beschikking gesteld van het parket van Brugge en moeten voor de onderzoeksrechter verschijnen.

(DJ / foto DJ)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier