Slachthuis in Zedelgem moet definitief verhuizen

Redactie KW

Slachthuis De Rese op Sint-Elooi in Zedelgem moet wel degelijk verhuizen. Dat heeft de Raad van State beslist.

Het dossier De Rese sleept al jaren aan. In 2002 wijzigde Zedelgem al de bestemming van de gronden, waardoor de exploitatie van het slachthuis na het einde van de milieuvergunning in 2012 niet kon worden verder gezet. Het nieuwe BPA, klaar in 2005 voorzag wonen in plaats van nijverheid op deze wijk. De bevoegde minister floot het gemeentebestuur echter terug, waarop Zedelgem een nieuw BPA opstelde. Dit werd wél goedgekeurd in mei 2010. Daarop tekende het slachthuis beroep aan bij de Raad van State, maar die volgt De Rese niet. “De gronden waarop het slachthuis staat, hebben definitief een andere bestemming gekregen en het slachthuis kan daar niet blijven. Dat is definitief beslist”, aldus schepen van ruimtelijke ordening Patrick Arnou.

Tijdelijke vergunning?

Intussen heeft het slachthuis aan de bestendige deputatie gevraagd om daar nu wel nog gedurende een bijkomende termijn van vijf jaar verder te mogen werken, en dit om hen toe te laten op een andere plaats een nieuw slachthuis te bouwen, en naar daar te verhuizen. “De gemeente wacht af wat de bestendige deputatie zal doen, en zal zich hierover dan beraden”, aldus nog de schepen. “Maar zeker kan dit niets meer veranderen aan de definitieve beslissing van de Raad van State dat het slachthuis daar weg moet.”

Het gemeentebestuur geeft meer uitleg op een hoorzitting op donderdag 7 juni om 20 uur in het gemeentehuis van Zedelgem. Tegen dan is ook bekend wat de bestendige deputatie besliste.

(FJA)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Torhout en Brugsch Handelsblad, van vrijdag 25 mei. En vanavond ook op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier