Skyline Communications uit Izegem genomineerd voor Leeuw van de Export

Redactie KW

Skyline Communications uit Izegem is een van de 6 genomineerden voor de Leeuw van de Export, binnen de categorie ‘kleine bedrijven’.

Met de Leeuw van de Export beloont Flanders Investment & Trade, het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen van de Vlaamse Overheid, jaarlijks bedrijven die uitzonderlijke exportprestaties neerzetten op vlak van export. Op woensdag 15 juni maakt minister-president Kris Peeters de winnaars bekend tijdens een groots event in Brugge.

Softwarebedrijf Skyline Communications is wereldwijd marktleider op het gebied van multi-vendor network management software voor HFC-breedband, IPTV, satelliet- en broadcastsystemen. Het bedrijf is opgericht in 1985 en ontwikkelde in 2000 DataMinder, een platform dat oplossingen biedt om netwerken van satellietcommunicatie en televisie-uitzendingen te stroomlijnen. Skyline Communications exporteert zijn producten en bijbehorende diensten naar meer dan 50 landen. In 2010 werd een omzet van bijna 6 miljoen euro gerealiseerd, 69% daarvan kwam uit het buitenland. Het bedrijf telt 36 medewerkers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier