Skeelerpiste wordt schaatspiste

Redactie KW

Na 8 jaar wachten was Knokke-Heist woensdagnamiddag klaar voor een nationale schaatsprimeur. Voor het eerste is de skeelerpiste van het Detaeyestadion in Heist voorzien van een dun laagje ijs. Er is daar naar hartenlust en veilig geschaatst. Het stadion is in 2001 speciaal ontworpen om er te kunnen ijsschaatsen. Al die tijd bleven de winters te warm.

Er ligt nauwelijks vijf centimeter ijs, maar sinds vanmorgen is het 400 meterstadion van Heist een perfecte schaatspiste. De sportdienst van de gemeente droomde hier al tien jaar geleden van.

“Het idee is al tien jaar oud. We hadden met de sportdienst gezien in Nederland hoe een skeelerpiste werd omgezet in een ijspiste. We hebben dat dan hier nagebootst, maar de laatste jjaren hebben we niet veel geluk gekend met de vriestemperaturen”, zegt Daniël De Vlamynck, schepen van sport.

Omdat het ook aan de kust niet keihard vriest, was het niet gemakkelijk om de schaatspiste klaar te krijgen. Wie zich wil voorbereiden op het langeafstandsschaatsen, is hier voorlopig best tevreden. Iedereen kan hier gratis en veilig komen schaatsen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier