Skatepark Veurne niet gauw terug open

Redactie KW

Het skatepark aan de Noordstraat werd om veiligheidsredenen gesloten door de burgemeester. Volgens Jeugdschepen Nathalie Delva wordt naar een oplossing gezocht, maar zijn niet meteen centen beschikbaar.

“Het skatepark was van de eerste dag niet goed”, aldus skater Kevin Michel (24). “Er werd gewerkt met beton waar valiezeplanken tussen zaten en dat zorgde meteen voor spleten. Toch ging ik er altijd regelmatig skaten, ik woonde ook maar op 50 m van het skatepark. Er kwam nog redelijk wat volk, al is dat de laatste twee jaar veel verminderd. De jongeren gaan liever naar andere skateparken. Zelf ben ik ook al 24 en ga ik ook niet meer elke dag skaten. Ik probeer contacten met de stad te onderhouden, maar sta er meer en meer alleen voor.”

“Veurne staat niet achter de gewone jeugd”, is de mening van Kevin. “Ze mogen ook wel iets doen voor de jongeren die niet bij een competitiesportclub zijn aangesloten. We mochten zelf een funbox uittekenen, maar de plannen werden dan achter onze rug veranderd. En de funbox staat er nu te verslijten. Wij vragen inspraak, maar ze doen toch hun zin.”

(HH)

Meer in Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier