SK Reningelst verhuist naar nieuwe gemeentelijke sportzone

Redactie KW

Op vrijdag verhuist de voetbalploeg SK Reningelst officieel naar de nieuwe gemeentelijke sportzone. In de Kriekstraat werd een volledig nieuw sportcomplex gebouwd. Compleet met twee voetbalvelden, twee kleine oefenvelden, een cafetaria met sanitair complex en een tribune. Er werd ook een staande wip geïnstalleerd.

SK Reningelst kreeg zijn vertrouwde stek langs de Vlamertingseweg toegewezen op 4 oktober 1970. Het Boudewijnplein kreeg zijn naam naar koning Boudewijn die er tijdens het natte ‘pattatejaar’ in 1973 met de helikopter landde. Ondertussen veranderde er heel wat in de voetbalsport en ook de tand des tijds deed haar werk. Bovendien groeide SK Reningelst uit tot een volwassen sportvereniging. Hoog tijd dus om te verhuizen naar moderne sportaccommodaties.

Niet zonder slag of stoot

Dit gebeurde niet zonder slag of stoot. De administratieve molen draaide langzaam en de ruimtelijke discussie vergde veel energie. Eens de werken gestart, wilden ook de weergoden niet steeds mee. Vandaag is het eindelijk zover. SK Reningelst verhuist naar een nieuw en modern stadion in de Kriekstraat. Het complex omvat twee voetbalvelden, twee oefenvelden, een cafetaria, sanitair complex, een staande tribune en een staande wip.

Vanavond is de officiële opening met speeches, de onthulling van een gedenkplaat en een feestelijke receptie.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier