Sjoemelende bankiers maakten bijna 300 gedupeerden

Redactie KW

Voor de raadkamer is het proces ingeleid tegen Jan Goethals, zijn vrouw, een Nederlander en drie vennootschappen wegens verregaande oplichting en misbruik van vertrouwen. Jan is de zoon van Lionel Goethals, die van 2000 tot 2006 tientallen mensen om de tuin leidde en hun spaarcenten afhandig maakte. De fraude liep op tot 8,5 miljoen euro.

Lionel is intussen overleden, maar zoon Jan zette de fraude gewoon voort. Goethals had in Ichtegem een kantoor in bankzaken en verzekeringen en in Wijnendale bij Torhout had hij een kantoor. Hij wist van tientallen spaarders het vertrouwen te winnen om bij hem te beleggen, meestal in kasbons, en kwam bij zijn klanten ook geregeld aan huis, wat het vertrouwen nog vergrootte.

Zoon zette bedrog voort

Maar in 2006 werd die ballon doorgeprikt en Lionel verdween met de noorderzon. Zijn zoon Jan zette de fraude gewoon voort, samen met zijn vrouw Sabrina Kindt. Vader Lionel overleed op 16 juni 2006 en dag op dag vier jaar later start de raadkamer in Brugge nu met de behandeling van zijn zaak. Volgens de openbare aanklager zijn er nu al 277 gedupeerden bekend, meestal mensen uit de regio Ichtegem, Gistel en Torhout, die hun zuurverdiende spaarcenten belegde in kasbons…

(JVB)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Torhout) van vrijdag 18 juni 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier