Sjoemelende advocate uit Knokke-Heist gebruikte geld van derdenrekening voor eigen schulden

Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft een 48-jarige advocate uit Knokke-Heist veroordeeld voor het wegmaken van geld op een derdenrekening.

Ann P. zat met een drankprobleem en gebruikte het geld om haar eigen schulden aan te zuiveren. De problemen van de advocate kwamen aan het licht in november 2012. Anderhalf jaar eerder was het faillissement uitgesproken van de Brugse koerierdienst Carlo Petrus. In dat kader kreeg Ann P. de som van 3.509 euro op een derdenrekening gestort. Ze stortte dat bedrag echter nooit door naar haar cliënt, maar gebruikte het geld zelf.

Drankprobleem

De advocate kampte in die periode met een hardnekkig alcoholprobleem. Ze gebruikte het geld om haar eigen schulden te kunnen betalen. Nu werkt de vrouw niet meer als advocate, maar als halftijds bediende op een advocatenkantoor. “Het is eenmaal gebeurd en ik heb er heel veel spijt van. Ik zal alles proberen af te betalen”, sprak ze op de zitting.

De rechter besliste om de vrouw probatieopschorting te geven. P. krijgt dus geen straf, maar zal zich wel aan een aantal voorwaarden moeten houden.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier