Site Flanders Language Valley na 7 jaar aan nieuw leven toe volgens Martine Fournier

Redactie KW

Zeven jaar na het faillissement ligt de oude site van Lernout & Hauspie er nog altijd verlaten bij. Uit een parlementaire vraag van Martine Fournier blijkt dat veel gebouwen leeg staan en er nog heel wat vrije bouwruimte is. Fournier roept de Vlaamse regering op om dringend alle partners rond de tafel te brengen en nieuwe initiatieven te nemen.

In een schriftelijke vraag aan de ministers van Economie, Patricia Ceysens, en Ruimtelijke Ordening, Dirk Van Mechelen, peilde Martine Fournier naar een stand van zaken over de bedrijvensite Flanders Language Valley. Het terrein wordt nu onderbenut.

De kantoorgebouwen van de site zijn momenteel eigendom van Punch International en worden verhuurd aan bedrijven als Transics, IMEC, Syntra en VDAB. Er wordt slechts 3.900 van de beschikbare 10.800 vierkante meter gebruikt. De huurders wijzen op de te hoge huurprijzen. Sommigen denken zelfs aan verhuizen. Van zijn kant wijst de verhuurder naar de moeilijke tussenkomst van de West-Vlaamse Intercommunale (WVI).

Ook in de aansluitende vrije percelen van de bedrijvenzone is er volgens Fournier nog heel wat vrije ruimte.

“De Vlaamse regering heeft de voorbije jaren heel wat inspanningen gedaan om meer industrieterreinen beschikbaar te maken. De uitbouw van een industrieterrein duurt vaak jaren, terwijl ze in Ieper een volledig uitgerust terrein hebben liggen. Dit is een ongelooflijke troef”, aldus Fournier.

Volgens de CD&V-politica zijn alle elementen aanwezig om te investeren in de oude FLV-site in Ieper. “De overheid heeft goede voorwaarden geschapen en er is voldoende vrije ruimte op de site, maar het ontbreekt aan concrete initiatieven”, luidt het. “Daarom roep ik de Vlaamse regering op om dringend een initiatief te nemen en de WVI, stad Ieper en Punch samen rond tafel te brengen om de site van FLV verder te laten groeien. Het zou zonde zijn die kans te laten liggen”, besluit Fournier. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier