Site Bruynooghe-De Laere in Kortrijk wordt woonbuurt

Redactie KW

Het Kortrijkse schepencollege geeft Matexi een stedenbouwkundig attest om de voormalige sites Bruynooghes koffie en De Laere Decor om te vormen tot een stedelijk woonproject.

De voormalige industriële sites van Bruynooghes Koffie en De Laere Decor liggen tussen de Minister Liebaertlaan en de Vlaanderenkaai. Samen zijn ze goed voor 9.000 vierkante meter. Projectontwikkelaar kreeg de principiële goedkeuring om daar een woonproject op te starten. Het project zal 86 wooneenheden tellen. Er zal compact en duurzaam worden gebouwd, volgens het principe van city snake of geschakeld bouwen. Er komt een groot centraal binnenplein die deels autoluw en deels autovrij zal zijn. Parkeren zal voornamelijk ondergronds gebeuren.

Het kantoorgebouw langs de Minister Liebaertlaan, waarin nu De Magneet is gehuisvest, blijft staan en wordt gerenoveerd. De andere gebouwen worden gesloopt. In het voorjaar van 2014 hoopt Matexi de stedenbouwkundige vergunning te krijgen. Eind 2015 moet het nieuwe kantoorgebouw af zijn, de nieuwe wooneenheden moeten er tegen eind 2017 staan. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier