Site Bayernwald in Wijtschate krijgt flinke opknapbeurt

Redactie KW

Heuvelland investeert in de verdere opfrissing van de oorlogssite Bayernwald in Wijtschate. De gemeenteraad keurde maandag twee dossiers hieromtrent goed, volgende maand komt er nog een derde. Alle drie de projecten krijgen financiële steun van Toerisme Vlaanderen, in het kader van het programma Call ’14-’18 van minister Bourgeois.

Vooreerst worden er op de site buitengewone onderhoudswerken voorzien (185.000 euro). In feite gaat het hier om de laatste 100 meter van het loopgravencomplex die nog volledig in orde moeten worden gezet. Ten tweede wordt de bestaande parkeergelegenheid aan de site verbeterd en uitgebreid (106.000 euro). In dit project steekt ook het oprichten van een panoramapunt, dat verwijst naar andere oorlogssites in de omgeving “En de volgende raadszitting zullen we ook nog de toegangsinfrastructuur verbeteren, want nu zijn er nogal wat zwartbezoekers”, lichtte schepen Geert Vandewynckel (CD&V) toe. “Er komt een volledig nieuw draaimolensysteem met digitale afstandsbediening”.

Frans Ryde (Gemeentebelangen) vond dat de gemeente te veel geld besteedt aan Bayernwald. “Ik zou wel eens willen weten wat dit ons allemaal al gekost heeft. Voor mij is dit zuur uitgegeven geld, want we zijn niet eens eigenaar van de site. U zou ze beter eerst proberen te verwerven en dan pas investeren”. “U hebt een punt”, gaf de schepen toe. “Maar we zijn hiermee bezig. Uiteraard is het ook onze bedoeling van de site op een dag te kunnen verwerven”. (JRE)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier