Siska Vanpeteghem leidt Jong CD&V Staden

Redactie KW

Op het zomerfeest van CD & V Staden werd het bestuur van het pas opgerichte Jong CD & V Staden voorgesteld. Siska Vanpeteghem, dochter van gemeenteraadslid Jozef, is de allereerste voorzitter van de plaatselijke jong christen-democraten.

De Oostnieuwkerkse Siska Vanpeteghem wordt twintig in oktober. “Ik studeer nog aan het Kortrijkse Ipsoc”, steekt Siska van wal. „Ik volg er de richting sociaal-cultureel werk. Eigenlijk ben ik altijd al in politiek geïnteresseerd geweest. Via mijn vader Jozef, CD&V-gemeenteraadslid in Staden, ben ik helemaal de politiek ingerold.”

“Op dreef helpen”

De kersverse voorzitster wil met haar bestuursploeg het pas opgerichte Jong CD&V, dat in maart jl. het levenslicht zag, eerst goed op dreef helpen. „Eens we wat meer naambekendheid hebben en nog meer leden tellen, kunnen we van start gaan met de organisatie van een aantal activiteiten”, vertelt Siska. „Al staat nu al vast dat we straks gaan deelnemen aan het eerlijk ontbijt in Staden.”

Het lokale Jong CD & V-bestuur bestaat naast voorzitter Siska Vanpeteghem uit secretaris Kristof Deprince en de bestuursleden Stijn Herman, Sarah Van Walleghem, Herlinde Desnouck en Leen Wyseur. Lokaal voorzitter Koenraad Claeys fungeert als peter.(CBR)

Dit artikel verscheen in de Krant van West-Vlaanderen (editie Weekbode Roeselare), 12 september 2008

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier