Sint-Rembert investeert in geriatrie

Redactie KW

“Uw ziekenhuis heeft het onschatbaar voordeel van dicht bij de mensen te staan. Daarom geniet het dan ook onze steun”, stelde Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Vanackere vrijdagavond in zijn gelegenheidstoespraak bij de viering van het 60-jarig bestaan van het Sint-Rembertziekenhuis.

Hij wees voorts op het belang van de netwerkvorming binnen de sector en de inspraak van de patiënt. Eerder op de dag had deken Frans Verhaeghen de twee nieuwe geriatrieafdelingen (elk goed voor 31 bedden) en de nieuwe afdeling fysiotherapie ingezegend. Op termijn komt er ook een energiehuis met op het dak een helihaven. De totale kostprijs bedraagt ruim 10 miljoen euro.

De kliniek, die in 1948 op initiatief van de Zrs. van de H. Vincentius a Paulo werd opgericht, telt actueel 197 bedden, ruim 50 artsen en 500 personeelsleden. Ruim 29 % van de bedden zijn voor geriatrische patiënten, dit is het derde hoogste percentage in Vlaanderen. Volgend jaar plant men onder meer de ingebruikname van een vijfde operatiezaal. (pdt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier