Sint-Rembert heeft goedkoopste ziekenhuisfactuur

Redactie KW

De CM, de Christelijke mutualiteit, heeft de kostprijs van de patiëntenfactuur in de verschillende ziekenhuizen vergeleken. De factuur is afhankelijk van de keuze van de kamer en het soort opname. De gemiddelde kostprijs in ons land bedraagt 511 euro. Enkel het ziekenhuis AZ Gezondheidszorg Oostkust in Blankenberge en Knokke scoort hoger. Het Sint-Rembert ziekenhuis in Torhout is het goedkoopst.

Jaarlijks vergelijkt de CM de verschillende ziekenhuisfacturen in het land. De vergelijking slaat dus enkel op de kostprijs en niet op de kwaliteit. Vergelijken is soms ook moeilijk omdat de kost ook afhankelijk is van het soort ingreep. Voor bevallingen lukt dat wel. Drie van de tien goedkoopste ziekenhuizen voor bevallingen liggen oveirgens in West-Vlaanderen. Het goedkoopste is het Sint-Rembertziekenhuis in Torhout.

De CM wil het bedrag voor niet terugbetaalbare geneesmiddelen vastleggen op 30 euro en een meer transparante factuur voor plastische ingrepen. En de mutualiteit wil ook onderzoeken waarom de kostprijs voor het dagziekenhuis voor bvb. chemotherapie en nierdialyse bij ons wel hoger ligt dan het gemiddelde.

(kv/ld)

Meer in het nieuws van Focus en WTV vanaf 18 uur en klokvast om 22 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier