Sint-Maarten houdt volgend jaar geen blijde intrede meer in Brielen

Redactie KW

Straks op 10 november maakt Sint-Maarten voor de 50ste keer zijn blijde intrede in de Ieperse deelgemeente Brielen. Maar die 50ste keer zal ook de laatste keer zijn.

De bestuursleden van het Brielense Sint-Maartenscomité stoppen ermee, maar vinden geen opvolgers om hun werk verder te zetten. Het Sint-Maartenscomité werd in 1963 opgericht. Voorzitter en bezieler Werner Robijn was toen 21 jaar. Nu is hij er 71. Ook vijf andere bestuursleden zijn ondertussen 50 jaar ouder geworden en zien het niet meer zitten om het Sint-Maartensfeest nog verder te organiseren.

Tentoonstelling

Ze willen wel eindigen in schoonheid: met een tentoonstelling rond 50 jaar Sint-Maarten in Brielen. Die zal te zien zijn in CC Den Briel van vrijdagavond 8 tot en met zondag 10 november. Op zaterdag 9 november komt de Sint om 16 uur toe met de helikopter. Werner hoopt dat er alsnog op het laatste moment nieuwe krachten zullen opstaan om dit kinderfeest toch verder te zetten.

Dat hoopt ook burgemeester Jan Durnez: ‘Ik hoop dat de Sint een oplossing zal meebrengen als hij naar Brielen komt op 9 november. Zo’n Sint-Maartenscomité is geen vereniging met een jaarwerking. Ze richten één keer per jaar een evenement in, dat natuurlijk wel heel wat voorbereiding vraagt. Misschien valt er samen met de helikopter die in Brielen zal landen ook een oplossing uit de lucht voor het voortbestaan van het comité!’

(PL/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier