Sint-Jozefziekenhuis in Oostende wordt dan toch geen onderwijscampus

Redactie KW

MET VIDEO – Het Sint-Jozefziekenhuis in Oostende wordt dan toch niet omgebouwd tot één grote onderwijscampus. De Vlaamse overheid liet weten dat er geen geld is om de site aan te kopen. En dat is een streep door de rekening van het Sint-Lutgardisinstituut en het Sint-Jozefinstituut die daarr in 2016 samen wilden intrekken. Ook de eigenaar van het terrein, de christelijke mutualiteiten vindt het jammer dat het project alsnog niet doorgaat.

Ontgoocheling troef bij de directies en de leraren van het Sint-Lutgardisintituut en het Sint-Jozefsinstituut in Oostende. Hun plannen om de Sint-Jozefskliniek om te bouwen tot een onderwijscampus en er in september 2016 in te trekken vallen in het water. Het aankoopdossier voldoet niet aan de voorwaarden, zegt de overheid.

Beide scholen zijn al vijf jaar bezig met het project en ze hebben er veel tijd, energie en geld in gestopt. Met het oog op de verhuizing hebben ze de voorbije jaren ook niet meer meer geïnvesteerd in de bestaande gebouwen, terwijl dat wel dringend is.

Gemiste kans

De scholen spreken van een gemiste kans en vrezen dat er niet snel nog zo’n grote plek in het centrum van de stad vrijkomt. Ze bekijken hoe het nu verder moet. Ook de eigenaar van de site, de CM, is ontgoocheld. Zij moet nu op zoek naar een nieuwe koper.

Het terrein waarop ook een parkeertoren staat met 250 plaatsen is ruim 17.000 vierkante meter groot en komt eind dit jaar leeg te staan. Dan verhuist het Sint-Jozefziekenhuis naar de Heilig Hart Campus. De eigenaar zou er graag opnieuw een sociale bestemming aan geven.

Sint-Jozefziekenhuis in Oostende wordt dan toch geen onderwijscampus

Bekijk hier de reportage

(ND/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier