Sint-Eloois-Vijve in de ban van de Ronde

Redactie KW

Net als twee jaar geleden zal het ter gelegenheid van de doortocht van de Ronde van Vlaanderen bruisen van de activiteiten in de dorpskern van Sint-Eloois-Vijve.

“We organiseren regelmatig een leuk extraatje en de Ronde van Vlaanderen is een ideaal gegeven om uit te pakken met enkele activiteiten”, zeggen Pascale Peers en Kristof D’Hollander van café Ter Leie. “Net als twee jaar geleden kozen we voor een arrangement met een uitgebreid ontbijt en een koud buffet. Wie wenst deel te nemen moet vooraf inschrijven. Het ontbijt staat om 10.30 uur klaar en na de doortocht van de renners wordt een koud buffet aangeboden. Het café, waar de koers op twee grote schermen gevolgd kan worden, blijft voor iedereen open. Als extra attractie zal dj Michiel Cnudde van 12 tot 21 uur op het dak het beste van zichzelf geven met muziek uit de jaren 80, 90 tot nu.”

“Toen ik twee jaar geleden vernam dat de Ronde van Vlaanderen door het centrum van Sint-Eloois-Vijve zou rijden, rijpte bij mij het idee om iets te doen”, pikt Tony Devos in. “De mensen moeten echter niet wachten tot de doortocht van de renners om naar het centrum af te zakken, want vanaf 10 uur kunnen ze al genieten van een biertje of een cava. Een uurtje later zal de koninklijke fanfare Hoger Op de Ronde van Vijve openen met enkele spetterende nummers tot de doortocht van de renners rond 12 uur. Daarna kan de wedstrijd verder gevolgd worden op groot scherm en om het nog iets spannender te maken, organiseren we een pronostiek. Ondertussen kunnen de hongerige magen gestild worden en rijdt men de Ronde van Vijve op rollen.”

(IVD)

Het volledige verhaal in de Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier