Sint-Augustinusziekenhuis Veurne breidt geriatrie fors uit

Redactie KW

De geriatrie-afdeling in het AZ Sint-Augustinus in Veurne breidt uit naar 48 bedden.

Daarmee speelt de ziekenhuisdirectie in op de grote vergrijzing van de regio. De werken zijn intussen in uitvoering. Er wordt ook een nieuwe psychiatrie gebouwd en enkele verouderde afdelingen worden gemoderniseerd. Tegen 2015 moeten alle werken achter de rug zijn. Het AZ Sint-Augustinus investeert met steun van de Vlaamse en de federale overheid 30 miljoen in nieuwbouw en renovatie. Het gaat om een ingrijpend project terwijl het ziekenhuis intussen moet blijven draaien.

De nieuwe afdeling geriatrie is een eerste stap om over enkele jaren over 72 bedden te beschikken. “De evolutie is dat er heel wat mensen op hun oude dag naar de kust afzakken. Als ze zorgen nodig hebben, zoeken ze die in ons ziekenhuis of één van onze instellingen.”, zegt Lieven Vermeulen van het AZ Sint-Augustinus.

Samenwerking

Sint-Augustinus beschikt nu over 224 bedden en heeft met 900 MUG interventies per jaar een drukke spoeddienst Het Veurnse ziekenhuis staat in voor de Westkust en een groot gedeelte van de Westhoek. Sinds enkele jaren is er een goed lopende samenwerking met de Noord-Franse buren van Duinkerke. In het ziekenhuis werken 60 artsen en 600 personeelsleden.

(B.V./A.D.)

Sint-Augustinusziekenhuis Veurne breidt geriatrie fors uit

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier