Sint-Amandskerk in Roeselare wordt vrijgemaakt voor socio-culturele bestemming

© Google Street View
Redactie KW

Het stadsbestuur van Roeselare heeft aan bisschop Jozef De Kesel officieel gevraagd om de procedure in te stellen om de Sint-Amandskerk een socio-culturele – en niet langer een kerkelijke – invulling te geven. Voorlopig wijzigt er niks. Pas tegen eind 2012 zou er een andere bestemming kunnen zijn.

Binnenkort beslist de bisschop van Brugge of hij voor de verdere stappen het licht op groen zet. Tegen eind dit jaar zou de Sint-Amandskerk dan een socio-culturele invulling kunnen krijgen. Wat die precies wordt, is vooralsnog onduidelijk. Het wordt zeker geen hotel, zoals in Mechelen. Het kan bijvoorbeeld in de toekomst onderdak bieden aan ‘concerten’ of bijvoorbeeld aan verenigingen, die al langer op zoek zijn naar een deftige repetitieruimte.

Voorlopig verandert er dus niks aan de liturgische en pastorale werking in de Sint-Amandskerk. Die specifieke ‘ontwijdingsprocedure’, waarover de bisschop moet beslissen, voorziet onder meer in een beslissing van een priesterraad en een daaropvolgende burgerlijke procedure. Het nieuws werd zopas bekendgemaakt door burgemeester Martens en deken Desmedt. (PS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier