Sint-Aloyiuscollege uit Menen is samen met school uit Ardooie Slimste School in West-Vlaanderen

Redactie KW

Op vrijdag 19 april verdedigt het Sint-Aloysiuscollege Menen de West-Vlaamse kleuren in de quiz De Slimste School van Vlaanderen. Het college behaalde voor het tweede jaar op rij de titel Slimste School van West-Vlaanderen.

Voor het tweede jaar op rij werd de Vlaamse scholenquiz voor ploegen van vier scholieren van de laatste graad middelbaar onderwijs georganiseerd. Elke Vlaamse middelbare school mocht een of meerdere wedstrijdenploegen afvaardigen.

Het Sint-Aloysiuscollege, dat vorig schooljaar de West-Vlaamse titel binnenhaalde maar op de Vlaamse finale slechts zesde werd, stuurde dit jaar twee ploegen naar de West-Vlaamse preselectie.

Interesse en motivatie

“De quiz viel vorig jaar zo goed mee dat we vanuit de school besloten hadden om dit jaar opnieuw deel te nemen. We organiseerden binnen de school een eigen quiz om de ploegen te selecteren die dan ook effectief aan de provinciale preselectie zouden deelnemen”, geeft Sven De Smet mee. Samen met Lieve Mispelaere begeleidde hij de leerlingen. “Tien ploegen schreven zich in. Dat illustreert meteen dat de leerlingen echt geïnteresseerd en gemotiveerd waren om aan de wedstrijd deel te nemen.”

(Lien)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier