Sing for the climate in verschillende scholen

Redactie KW

In heel Vlaanderen nemen zowat 500 scholen deel, zo ook alle scholen van de Ieperse scholengemeenschap Centrumscholen Dekenij Ieper (8 scholen met 12 vestigingen, 680 kleuters, 1375 leerlingen lager, 270 personeelsleden). Zij verzamelden om 10 uur op de Grote Markt om het klimaatlied te zingen. Ze bedden Sing for the climate in een groter geheel van lessen en acties in elke school afzonderlijk. Het zangmoment is hiervan de apotheose en het afsluitmoment.

Door dit project met alle kinderen van de scholengemeenschap op te zetten, hopen directies en leerkrachten niet enkel de kinderen, maar ook hun gezin en alle mensen uit hun entourage mee bewust te maken van het probleem en hen te motiveren om zich in te zetten voor een betere wereld. Met de afsluiter op de Ieperse Grote Markt wilden ze deze boodschap nog verder uitdragen.

Burgemeester Luc Dehaene sprak de kinderen toe: “Normaal zijn het de volwassenen die de kinderen dingen aanleren en hen zeggen hoe het moet.Vandaag zijn het de kinderen die aan de volwassenen tonen hoe het moet.Ik hoop dat jullie ouders en familieleden zich bewust worden dat we allen samen moeten werken aan een beter klimaat!”

Deze namiddag wordt er ook gezongen in het dorpsschooltje van Sint-Juliaan (Langemark) en in het Sint-Janscollege te Poperinge. Ook de scholen in Menen nemen deel aan de actie.

(BS/PL)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier