Siciliaanse Melissa Arnone, bekend van restaurant La Vita e Bella, etaleert haar zangtalent tijdens pronkzitting in Tielt

Redactie KW

Op 22 maart vindt in de Europahal de jaarlijkse pronkzitting van de Orde van de Drie Sleutels plaats. Als topact werden de Romeo’s uitgenodigd maar ook de Siciliaanse Melissa Arnone, dochter van de uitbaters van restaurant La Vita e Bella, komt er zingen

Melissa Arnone werd geboren in Agrigento op Sicilië. Ze was pas twee jaar oud toen haar ouders Giovanni en Angela naar België verhuisden. Eerst woonden ze in Gent, daarna openden ze een restaurant in Deinze en nadien in Tielt. Intussen ging Melissa studeren en behaalde ze het diploma van bedrijfsvertaler-tolk aan de Hogeschool Gent. Intussen werkt ze als hotelreceptioniste bij Vander Valk in Nazareth, een job die haar echt bevalt.

“Ik volgde nooit een zangopleiding, blijkbaar was ik een natuurtalent”, lacht de Italiaanse. “Ik ontdekte dat van mezelf en bleef altijd in mijn kamer om mijn stem te oefenen. Bij een Italiaans feest in het restaurant in Deinze trad ik voor het eerst op voor een publiek. Ik zong ‘Perdere l’amore’ van Massimo Ranieri. Iedereen was verbaasd. Ook mijn ouders keken verrast op want zelfs voor hen had ik mijn gezang verborgen gehouden. Meteen werd ik uitgenodigd om ook in de restaurants van mijn nonkels te gaan zingen. Een van hen overtuigde me om iets vast te leggen op cd, kwestie van zoiets waardevols niet verloren te laten gaan. Dat leverde me mijn eerste studio-ervaring op. Het werd een cd met negen covers, Laura Pausini, Lara Fabian en zo. Tijd om de uitdaging groter te maken, dacht ik en toen begon ik mijn eigen teksten te schrijven. Ik had het eerder al geprobeerd, maar toen lukte het niet.”

Intussen heeft Melissa haar cd ‘Brilla’, wat zoveel betekent als glanzen of schitteren. Ze liet 300 exemplaren leveren en die waren in een mum van tijd verdeeld. De zangeres koesterde meteen grootsere plannen.

(Rudi Ailliet)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier