Shoppingcentrum K in Kortrijk wijzigt openingsuren

Redactie KW

Vanaf oktober wijzigen de openingsuren van het shoppingcentrum K in Kortrijk. De winkels openen pas om 10 uur en gaan dicht om 19 uur, een half uurtje vroeger dan nu het geval is. Op vrijdag blijft het wel open tot 20 uur.

De wijziging van de openingsuren komt er niet zomaar. “Het is het gevolg van een rondvraag bij de handelaars in het shoppingcentrum, een studie van de bezoekers en de vaststelling dat de winkels rond K in Kortrijk maar tot 18.30 uur open blijven”, aldus shoppingmanager Dominique Desmeytere.

Voor de handelaars werd het almaar moeilijker om personeel te motiveren tot 20 uur te werken. “Als je dan weet dat maar 4% van de bezoekers na 18.30 uur komt, dan is de kosten-batenanalyse snel gemaakt”, weet Dominique. “We hadden nog gehoopt dat de ons omliggende winkels later zouden openblijven, maar die zijn ons niet gevolgd.”

De gaanderijen van het shoppingcentrum blijven wel open van 9 tot 20 uur, de handelaars die willen, kunnen dan ook zo laat openblijven, maar dat zal wellicht enkel de horeca zijn.

(MVM)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier