Shanks houdt infoavond en bedrijfsbezoek in Handzame

23/02/11 om 14:28 - Bijgewerkt om 14:28

Bron: Kw

De Kortemarkse afdeling van het afvalverwerkend bedrijf NV Shanks Vlaanderen heeft een milieuvergunningsaanvraag ingediend ter hernieuwing van de bestaande vergunning. Om de omwonenden een beter inzicht te geven in de concrete plannen, wordt er een infoavond en bedrijfsbezoek georganiseerd op dinsdag 1 maart.

De Kortemarkse afdeling van Shanks is gevestigd in de Amersveldestraat in Handzame. Er werken 90 mensen. De vestiging in Handzame heeft enkel een logistieke functie: hier worden geen vuilniswagens geleegd, dat gebeurt bij de externe verwerkingsinstallaties. Daarnaast zijn er opleggers en een containerdienst die in Vlaanderen werken voor de overheid, KMO's en industrie.

Een deel van het niet gevaarlijk afval en secondaire grondstoffen worden gesorteerd en gestapeld op de site in Handzame, met het oog op een maximale recyclage. "De vergunningshernieuwing bevat op zich geen uitbreiding maar wel een aanpassing aan de huidige evolutie om zo weinig mogelijk reststoffen te hebben die gestort of zomaar verbrand worden", legt sitemanager Marnix Verstraete uit.

Iedereen is welkom op het bedrijfsbezoek om 19 uur en aansluitend om 20 uur op de infoavond in de Gildezaal in Handzame.

(FJA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Torhout) van vrijdag 25 februari.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Recentste nieuwsoverzichtCultuur en Media

Meer cultuur en media »