Shanks garandeert einde geurhinder bedrijf

Redactie KW

Vorige week liet milieuschepen Nathalie Muylle optekenen dat er voorlopig onvoldoende garanties zijn om afvalverwerkingsbedrijf Shanks een nieuwe milieuvergunning te bezorgen. “Dat is geen waar”, repliceert Geert Schoutteten, exploitatiedirecteur bij Shanks. “De argumenten waar de schepen beroep op doet zijn al lang achterhaald.”

De schepen argumenteert zich op basis van de geurstudie die in 2010 plaatsvond. “Vorig jaar nog hebben we heel wat investeringen doorgevoerd, met succes. De eventuele geurhinder ligt binnen het opgestelde aanvaarbaarheidscriterium”, haalt Geert nog aan. “De komende maanden voeren we nog zo’n 600.000 euro aan investeringen door om de geurhinder verder terug te dringen.”

Het bedrijf is zeker van z’n stuk. “Wij garanderen dat, op een enkele uitzondering na, de geurhinder door de schuld van Shanks voorbij is. Vanwege de buurt horen we de laatste maanden enkel maar positieve berichten, jammer dat de stad eenzijdig blijft in de communicatie. Wij hebben de positieve evolutie nochtans ook aan hen meegedeeld.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier