Sfeercafé 4 Seasons in Oudenburg heropent de deuren

Redactie KW

Toen op 29 juni Maarten Boucquez, uitbater van het sfeercafé 4 Seasons in de Stationsstraat, aan het toosten was op zijn 23ste verjaardag, viel een team van de recherche zijn zaak binnen. Maarten mocht nog zijn bubbels opdrinken, maar alle vrienden moesten onmiddellijk na controle ophoepelen. De zaak werd door de burgemeester gesloten, omdat er bij klanten drugs gevonden waren. Op woensdag 11 september heropent Maarten het sfeercafé.

“Ik ben al jaren actief in het nachtleven, heb zulke razzia’s meegemaakt, maar als het in je eigen zaak gebeurt, is dat toch iets totaal anders”, zegt Maarten Boucquez. “Ik had wel al gehoord over druggebruik in Oudenburg, maar dat het in mijn zaak zou gebeuren, daar had ik niet het minste vermoeden van. De persoon die opgepakt werd met drugs op zak, was nog maar de tweede keer in het café. Hoe kon ik weten dat hij drugs bij zich had? Ik mag en kan toch niet iedereen fouilleren? Trouwens, en dat wil ik toch wel eens klaar en duidelijk stellen: mij werd persoonlijk niets verweten. Het gaat hier louter om een preventieve maatregel.”

“We hebben tegen de opening toch wel enkele aanpassingen gedaan, waardoor betere sociale controle mogelijk is. De discobar werd naar achteren verplaatst, er is voortaan maar een in- en uitgang, de toiletruimte is voortaan afgescheiden door halve klapdeuren, het camerasysteem werd uitgebreid en er is voortaan een huisreglement. Ik moet vooruit kijken. Het verleden is wat het is, alleen de toekomst telt.”

Tijdens de heropeningsweek zijn er enkele speciale acties. Zo wordt er op woensdag 11 september vanaf 14 uur 100 liter gratis pils geschonken. Op vrijdag 13 en zaterdag 14 september is er een Bacardi weekend en zijn er onder andere flessen Bacardi te winnen.

Lees het volledige verhaal in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht van vrijdag 6 september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier