Serviceflatcomplex in Geluwe ontruimd na brand in een van de flats

Redactie KW

Bij een brand in een serviceflat in Geluwe zijn donderdagavond 26 bewoners van het serviceflatcomplex van het rusthuis Ter Beke geëvacueerd.

De brand brak uit op een van de serviceflats van Ter Beke. Meteen werden de overige bewoners uit het complex geëvacueerd. Dat verliep allemaal vlot. De hulpdiensten hadden de brand snel onder controle. al tegen de avond kon iedereen weer naar zijn flat.

De bewoonster bij wie de brand was uitgebroken, is met brandwonden en met ademhalingsproblemen overgebracht naar het ziekenhuis. De flat zal enkele dagen niet kunnen worden bewoond.

Ongeval

Bij de alarmoproep is een van de toegesnelde politiewagens betrokken geraakt bij een ongeval. Dat gebeurde in de Ieperstraat. Een hoogbejaarde man uit Wervik kwam op het ogenblik dat de politiecombi met zwaailicht en sirene voorbijsnelde, met zijn wagen uit een zijsteegje. Hij moet het politievoertuig niet gezien, noch gehoord hebben. De agent achter het stuur remde nog even, maar kon een aanrijding niet vermijden en ramde de wagen in de flank. De personenwagen werd een tiental meter verder geslingerd, botste tegen een verlichtingspaal en kwam tot stilstand op de rijweg. De bejaarde man bloedde hevig aan het hoofd, kreeg de eerste zorgen toegediend en werd vervolgens met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

(JG, XC foto XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier