Septemberkermis zet Wingene op haar kop

Redactie KW

De komende dagen in Wingene geen gebrek aan ambiance en uitgaansmogelijkheden. Tot en met woensdag is het kermis in Wingene, en naar jaarlijkse gewoonte houdt de septemberkermis veel meer in dan enkele draaimolens en een schietkraam.

Naar jaarlijkse gewoonte vindt ook dit jaar naar aanleiding van het kermisweekend in september de groepstentoonstelling plaats van Kunstkring Wenghina in CC De Feniks. Op vrijdagavond 5 september wordt de 31ste groepstentoonstelling officieel geopend. An Vervaeke staat dit jaar in de kijker en Anette Defoort en Peter Vromman zijn de gastexposanten. Uiteraard stellen ook heel wat andere leden van Wenghina hun werken tentoon. De tentoonstelling is toegankelijk voor het publiek op zaterdag 6 september van 14 tot 20 uur op zondag 7 september van 10 tot 12 uur en van 14 tot 20 uur. Ook op maandag 8 september is de tentoonstelling open van 14 tot 18 uur.
Op zaterdag 6 september is er de Wingense Stratenloop vanaf 17.30 uur. De wedstrijd start aan de sporthal van Wingene. Voor meer info kan je terecht bij de sportdienst van Wingene.
Daarnaast start op zaterdag ook de tweedaagse vogelshow met aan- en verkoopgelegenheid. Deelnemen is gratis, als volwassenen betaal je gewoon 1,25 euro toegang. Kinderen mogen gratis binnen. De vogelshow vindt plaats op zaterdag 6 en zondag 7 september telkens van 8.30 uur tot 18 uur in het Parochiaal Centrum in Wingene. Voor meer info kan je terecht bij Martin Hermie op 051 65 75 85.
Op zondag 7 september is er dan de Juniorenkoers van de Stoempers (zie reportage De Stoempers) en vanaf 16 uur staan de Bruegeliaanse Roggebroodfeesten op de agenda. De Wingense fanfare staat in voor de officiële opening van de Roggebroodfeesten. De reuzen van het Bruegelcomité zullen uiteraard ook van de partij zijn en na de opening kan je doorheen de Tieltstraat kuieren en genieten van allerhande straatanimatie. Zo zakken heel wat artiesten af naar Wingene zoals De Sloepe (een volksdansgroep uit Heist), I Love to Dance (de Wingense dansgroep), Clown Lollebol, Vanuit de kist, Katana (dans op stelten), Manoesso, Frans Los (Nederlands karikaturist), Maria Fernandez (rondreizende tovenaar), Deronderuit (Folkdansgroep uit Vormezele), Clown Tyno, Vlaams draaiorgel met circusaapje.
Daarnaast worden opnieuw een aantal oude gezegden uitgebeeld zoals Onder de pantoffel zitten, Hij heeft een ezel die geld schijt, Een kaars voor de duivel branden. Uiteraard zal ook de pilaar bijter van de partij zijn en er worden verschillende oude ambachten uitgebeeld.
Als klap op de vuurpijl organiseert het Bruegelcomité dit jaar voor de eerste keer ook een oldtimertentoonstelling met wellicht 30 voertuigen.
Op maandag en dinsdag gaat het er iets rustiger aan toe in Wingene maar op woensdag 10 september valt er opnieuw weer heel wat te beleven in het centrum. In de voormiddag is er de gewone woensdagmarkt, maar ‘s namiddags gaat de kermis al opnieuw open en zullen allerhande drankstands opduiken in het centrum. Het wielercriterium voor beloften en elite zonder contract start om 16.30 uur en vanaf 18 uur gaat in de Oude Bruggestraat en de Tieltstraat de avondmarkt van start. Woestijnzwijn staat in voor de randanimatie. Zo is er het rad van Fortuin vanaf 19 uur en om 20 uur geeft Christoff het beste van zichzelf. Om 21.30 uur geeft ook Dean nog een optreden. Na afloop van de optredens worden de winnaars van ZomerZoeken 2008 bekend gemaakt. (Kim De Vos)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier