Sensotec sleept award in de wacht op Parijse beurs

Redactie KW

Technologiebedrijf Sensotec uit Varsenare heeft op een optiekbeurs in parijs een award gewonnen voor de knfb-Reader. Dat is een softwarepakket dat van een gsm een scan- en voorleesapparaat maakt. De knfb-Reader is een Amerikaanse uitvinding, maar Sensotec paste het aan aan de Europese noden.

Met de gsm neem je een foto van een tekst. De software verwerkt de gegevens en de gsm leest de tekst even later luidop voor. Je kunt de tekst opslaan in het telefoongeheugen en later weer oproepen om opnieuw te beluisteren of te herlezen. Terwijl de gsm luidop voorleest, kun je de tekst meevolgen op het scherm: een gekleurd blokje toont je welke woorden gelezen worden. De knfb-Reader is zo een uitstekend hulpmiddel voor blinden, slechtzienden en dyslectici.

Sensotec kreeg de prijs op Silmo, een wereldbeurs voor optiek die jaarlijks in Parijs plaatsvindt. Andere genomineerden voor de Silmo d’Or in de categorie ‘low-vision’ waren de Combi 3D van Visiole en de Smart View Pocket, een elektronische leesloep die ook door Sensotec op de Belgische markt verdeeld wordt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier