Seniorenclub RMT doet de boeken toe

Redactie KW

Op vrijdag 2 december komt de Seniorenclub Scheepswerktuigkundigen Zeewezen en RMT Oostende voor de laatste keer samen. “We willen na 60 jaar in schoonheid eindigen”, vertelt voorzitter Henri Cordier.

De Seniorenclub Scheepswerktuigkundigen Zeewezen en RMT Oostende ontstond officieel bij het einde van de RMT in 1997 maar vloeide voort uit de Vriendenkring Scheepswerktuigkundigen van het Staatswezen, die in 1951 werd opgericht om de werkomstandigheden bij de scheepswerktuigkundigen te verbeteren”, aldus voorzitter Henri Cordier.

Jaarlijkse reünie blijft bestaan

De vereniging organiseerde tal van activiteiten, van dansnamiddagen tot reisjes, maar de samenkomst op vrijdag 2 december betekent het einde van de vereniging. “Er komen geen nieuwe leden meer bij, de opvolging is niet verzekerd en dus verkiezen we in schoonheid te eindigen”, aldus Henri, die benadrukt dat de jaarlijkse reünie van personeelsleden en gepensioneerden van de RMT niet door de Seniorenclub werd georganiseerd en dus wel degelijk blijft bestaan. Die reünie vindt trouwens op zondag 20 november plaats.

(BVO/SRA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier