Securitas bevestigt overname van Cobelguard uit Tielt

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Bewakingsgroep Securitas bevestigt vrijdag dat ze sectorgenoot Cobelguard uit Tielt overneemt. Beide partijen ondertekenden donderdag een overeenkomst.

De overeenkomst is wel nog voorwaardelijk, klinkt het in een persbericht, en kan enkel uitgevoerd worden na goedkeuring van de Raad voor Mededinging, en dat zal ten vroegste begin oktober zijn. Tot dan zullen beide bedrijven apart blijven opereren. Het plan werd inmiddels meegedeeld aan de sociale partners tijdens een bijzondere ondernemingsraad.

Securitas neemt alle activiteiten over van Cobelguard, met uitzondering van de waardetransporten, die onder Cobelguard zullen blijven opereren.

Cobelguard was tot nu voor zo’n 49 procent in handen van de beursgenoteerde holding Ackermans & van Haaren, terwijl de rest in bezit was de oprichters van de groep, Dirk Goethals (foto) en Stefan De Bock. Goethals, de gedelegeerd bestuurder van Cobelguard, en Steven Van Doorne, algemeen manager, worden respectievelijk lid van de raad van bestuur en COO bij Securitas. Een overnameprijs is niet bekendgemaakt.

Zakenkranten L’Echo en De Tijd berichtten vrijdag over de overname. Die is vooral een opsteker voor Securitas, schrijft De Tijd, omdat het recent een aantal grote contracten verloor. (Belga)

Meer nieuws op WTV vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier