Secretaris-Generaal Patrick Van Impe weg bij Busworld

Redactie KW

Op een bijzondere raad van bestuur heeft Busworld met onmiddellijke ingang afscheid genomen van secretaris-generaal Patrick Van Impe. Gewijzigde internationale marktomstandigheden noopten Busworld tot die ingrijpende bijsturing. Busworld is één van de grootste en meest internationale vakbeurzen van het land. In de loop der jaren kwamen er ook “Busworlds” bij in China (Shanghai), India (Mumbai), Turkije (Istanbul) en sinds 2010 ook in Rusland (Nizhny Novgorod).

Patrick Van Impe was sinds de zomer van 2007 de nummer één bij Busworld. Hij volgde toen boegbeeld Luc Glorieux op. De raad van bestuur neemt afscheid van Van Impe omwille van “een verschil in visie op de te volgen strategie inzake de buitenlandse beurzen”. Het was voor insiders geen geheim dat de laatste beurs in China bepaald geen voltreffer was. Volgens de officiële versie heet het dat dergelijke groeimarkten zeer snel wijzigende marktomstandigheden kennen.

De raad van bestuur van Busworld heeft Luc Glorieux gevraagd om een soort interim management waar te nemen, in afwachting van een opvolger. “Dat wordt vermoedelijk vooral bijsturen op het internationale vlak,” zegt Luc Glorieux in een korte reactie. Sowieso wil Glorieux in de tussentijd als “facilitator” nauw samenwerken met drie naaste medewerkers: zijn eigen dochter Mieke Glorieux (voor wat betreft de internationale activiteiten), Philippe Lefebvre (voor de communicatie en marketing) en Jan Deman (voor alle activiteiten van de beroepsvereniging van car- en busmaatschappijen).

In de herfst van dit jaar wordt Busworld Kortrijk, de grootste beurs in zijn soort ter wereld, opnieuw georganiseerd. Het is een tweejaarlijks evenement. De editie in Kortrijk is volledig uitverkocht en belooft nu al een succes te worden.

(KC/LD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier