Seba Vandevoorde uit Sijsele maakt als Moonlight Matters remixes voor Adele en Lana Del Rey

© Benny Proot
Redactie KW

Na jarenlang in de schaduw van de muziekscène gewerkt te hebben, staat Seba(stiaan) Vandevoorde alias Moonlight Matters eindelijk in de internationale schijnwerper als remixer van beroemde madames als Adele, Lana Del Rey en Charlotte Gainsbourg.

“Ik ben al jaren met remixes bezig”, vertelt Vandevoorde. “Samen met Fredo & Thang, met wie ik Villa vormde, heb ik hier heel wat elkaar gedraaid. Twee jaar geleden scheidden onze wegen. Op het laatst bestelde Stephen Bass, de baas van het Britse Moshi Moshi Records, een remix voor Silver Columns. Ik heb die klus geklaard en ben met die man gaan praten. Ondertussen is hij al een hele tijd mijn manager. Hij opereert vanuit Londen, één van de belangrijkste knooppunten van de muziek in de wereld. Via hem komen de managementbureaus van klinkende internationale namen bij mij terecht.”

Nu disco

Ik val te catalogiseren binnen de niche nu disco, maar ben tegelijk heel erg poppy. Ik vermoed dat daarom klinkende internationale namen bij mij aankloppen voor remixes. Doorgaans bewaar ik de structuur ven het nummer, maar maak er toch iets totaal anders van. Zo heb ik voor mijn remix van Blue Jeans van Lana Del Rey enkel de stem en een minieme vioolpartij in the bridge van het origineel gebruikt. Al de rest wat je hoort, heb ik zelf gecreëerd.”

(SVV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Brugsch Handelsblad

>> De remixes van Moonlight Matters voor onder meer Adele, Digitalism, Lana Del Rey en Charlotte Gainsbourg vallen te beluisteren op http:soundcloud.com/moonlightmatters.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier