Sea Park kondigt collectief ontslag 24 personeelsleden

Redactie KW

De directie van Sea Park, een dochterbedrijf van de Cobelfret Groep in Zeebrugge, heeft de procedure opgestart voor het collectief ontslag van elf bedienden en dertien arbeiders. Dat is meegedeeld tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Het bedrijf is haar belangrijkste order verloren aan Wallenius Wilhelmsen Logistics (WWL) in Zeebrugge. Die zal voortaan de landbouwmachines van Case New Holland (CNH) behandelen. Het contract stopt op 15 februari 2010.


CNH met productievestiging in Zedelgem was goed voor 90 procent van het orderboek van Sea Park. Daarom heeft de directie het voornemen om alle activiteit te stoppen. De informatie- en consultatieprocedure conform de Wet Renault is opgestart.

Begin juni vloeiden al elf werknemers af bij de Cobelfret Groep in Zeebrugge. Toen werd de behandeling van nieuwe wagens voor rederij Wallenius Wilhelmsen op de Canadakaai in eigen beheer genomen. De elf belandden van dag op dag op straat gezien Cobelfret meende dat ze met de meubelen werden overgenomen door Wallenius Wilhelmsen Logistics terwijl dit bedrijf dit met klem tegensprak. De elf zijn intussen in der minne vergoed volgens de formule Claeys, dit om een rechtszaak bij het Europees Hof te vermijden.

Los van deze elf voerde Cobelfret volgens vakbondssecretaris Etienne Claes van LBC-NVK nog zeven ontslagen door in Zeebrugge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier