Sea Life roept op om octopus van het menu te halen

Redactie KW

Volgens Sea Life zijn de dieren veel intelligenter dan mensen aannemen en verdiienen

De ervaringen van de verzorgers in de verschillende vestigingen van Sea Life zijn dat octopussen zeer intelligent zijn. “Al jaren wordt gesuggereerd dat octopussen even intelligent zijn als de gemiddelde hond” legt Steve Vervaecke, hoofd dierenverzorging, uit. “Er zijn niet veel culturen waar men zou overwegen een hond op te eten, maar tegelijkertijd kun je in bijna ieder visrestaurant ter wereld octopus eten.”

In de Sea Life centra worden de octopussen gestimuleerd met zogenaamde ‘enrichment’, activiteiten die de octopus intellectueel stimuleren en uitdagen. “Octopussen houden enorm van spelletjes”, klinkt het. “Sommigen van onze octopussen zijn erg bekwaam in het openschroeven van jampotjes, anderen spelen graag met LEGO.”. De beroemdste SEA LIFE octopus blijft toch wel Paul de octopus uit SEA LIFE Oberhausen. De media aandacht voor de acht correcte WK voorspellingen van Paul overschaduwde bijna het evenement zelf.

Sea Life wil het grote publiek laten inzien een octopus niet een zoveelste schaaldier is, maar veel meer gelijkenis treft met intelligente zoogdieren zoals de hond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier