Sea Life Center laat vier zeehonden vrij in Koksijde

Redactie KW

Het Sea Life Center heeft vrijdagochtend op het strand van Koksijde vier zeehonden vrijgelaten. Het ging om zeehonden die in de loop van de maand augustus waren aangespoeld op de stranden van Oostende, Wenduine en het Franse Duinkerke.

De zeehonden Ancily, Summer, Mushu en Clio hebben intussen het minimumgewicht van 35 kilogram bereikt om opnieuw vrijgelaten te worden in de natuur. De dieren zullen zich normaal gezien aansluiten bij de kolonie van acht zeehonden die voor de kust van Koksijde vertoeft.

Groeiende kolonie

Ook in de andere badplaatsen aan onze kust worden regelmatig zeehonden gesignaleerd. De natuurlijke kolonie aan onze kust is de laatste jaren sterk gegroeid, het Sea Life Center van Blankenberge heeft de laatste twaalf jaar al 200 zeehonden vrijgelaten in de natuur. Volgens Steve Vervaecke krijgen ze bij Sea Life geregeld telefonische meldingen over zeehonden die liggen uit te rusten op de stranden. Nog te vaak denken wandelaars op het strand dan meteen aan uitgeputte of aangespoelde zeehonden.

Momenteel zitten in het Sea Life Center in Blankenberge nog acht zeehonden in de pup pool en drie pups in quarantaine. Een aantal wordt binnenkort vrijgelaten als ze het minimumgewicht bereikt hebben.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier