Sea Life Blankenberge haalt monsters uit diepzee boven

Redactie KW

(UPDATE) Het nieuwe toeristische seizoen zit er aan te komen en Sea Life Blankenberge brengt wel heel verre gasten naar onze kust. In een nieuwe tentoonstelling kunnen de bezoekers kennismaken met ‘monsters uit de diepte’, zeedieren die we anders nooit te zien krijgen.

Sea Life bouwde een nieuwe ruimte, waar elk jaar een tentoonstelling te zien zal zijn. Dit jaar worden dat de ‘monsters uit de diept’, de meest akelige en soms gevaarlijke vissoorten die ooit in België te zien waren. De bezoekers zullen er oog in oog (of tentakel) komen met dieren die normaal op grote diepte in ijskoud water leven, en die lijken op reusachtige insecten en slijmerige glibberige wezens. Ook de giftigste vissen ter wereld zijn er in opgenomen.

Pissebed

De blikvanger van de tentoonstelling is de reuzenpissebed, die 1,7 kilogram weegt en groter is dan 30 cm. Het lieverdje leeft op dieptes tot 600 meter diep in de Atlantische Oceaan en eet er karkassen van dode vissen en andere zeedieren. De tentoonstelling werd dinsdagochtend geopend door Chris Willemsen, de bekende dwergacteur uit De Ronde.

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier