Sea King pikte Franse wandelaar op uit duinen in De Panne

Redactie KW

De Sea King moest vrijdagavond een Franse wandelaar uit de Westhoekduinen in De Panne oppikken nadat die zijn voet volledig had omgeslagen. Er was geen enkele andere manier om het slachtoffer op een verantwoorde manier uit het natuurreservaat te redden.

“De man lag drie kilometer diep in de duinen gezien van zijn startplaats op het einde van de Dynastielaan in De Panne”, vertelt Philippe Delacauw van de brandweer van De Panne. “Onmogelijk daar te geraken met onze 4×4: de paden zijn simpelweg te smal. Twee brandweermannen, een ambulancier en het MUG-team snelden dan maar te voet ter plaatse langs de zanderige wandelpaden om de Fransman ter plaatse nog de nodige zorgen toe te dienen.”

Voet in hoek van 90 graden

“De vrouw van het Franse slachtoffer gaf ons langs de telefoon uitleg waar we hen konden vinden. Eenmaal aangekomen, kreeg de wandelaar eerst een verdoving waarna zijn voet die in een hoek van 90 graden naast zijn been lag door de medici terug op zijn juiste plaats werd gebracht. Het bleef echter onverantwoord om de man op een draagberrie terug te dragen naar de bewoonde wereld, waardoor we de Sea King opriepen. Ook de MUG-heli ging in dit geval niet kunnen helpen omdat die onmogelijk kan landen in het duinengebied.”

(TH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier